Bilder: (c) www.nags.net/ VisitEidsfoss

Neste helg, den 15.-17. Juli, er det duket for årets Steintreff på Eidsfoss! Det er Norske Amatørgeologers Sammenslutning (NAGS) som ligger bak, og for 18. gang arrangerer de sitt steintreff her i nærområdene. De holder til borte på messeområdet ved enden av Eikeren, men det finnes også andre utstillere, arrangementer, og kunst/kultur-tilbud rundt om i hele Eidsfoss denne helgen. Dette er en begivenhet for alle som ønsker seg en hyggelig helg og er ikke kun for steininteresserte!

 

NAGSsteintreff_steinulvene_fra_Mjøndalen

Steintreffet er i hovedsak et arrangement av og for steinsamlere. Det er NAGS i samarbeid med Buskerud Geologiforening og Vestfold Geologiforening som står bak. Her presenterer rundt 50 utstillere alt fra flotte steinsmykker, meteoritter, 500 millioner år gamle fossiler, blomstervaser til store steiner til blomsterbedet.

«PalVenn» (Paleontologisk museums venner, Oslo) selger fossiler til inntekt for museet. NAGS arrangerer også byttesalg, utstillinger, kafé, grillfest, barneaktiviteter og mineralcamp. Deres detaljerte programoversikt og påmeldingsinformasjon finner du på NAGS nettsider, eller under «Hva Skjer?» -fanen på Visit Eidsfoss.

 

NAGS7-hoyNAGS6-hoy

På bildene over ((c) www.nags.net) ser du noen av de tilbudene som finnes under Steintreffet. Her finnes det noe for både store og små, blant annet smykkevasking, bruk av metallsøker for å finne skjulte «skatter», og det serveres også «steingod» lapskaus. Dette foregår på messeområdet ved enden av Eikern der hvor Hallen, kraftstasjonen og scenen ligger.

 

2013-05-20 12.40.50 gallerigamleeidsfos hovedgården_hage_03pusserstallenvindu

Denne helgen er også i likhet med det flotte knivtreffet en begivenhet som byr på mye annet spennende. I den gamle spisesalen til Eidsfoss Verk holder Per Halvor Sælebakke for anledningen det spennende foredraget «Koboltblått og Rinmansgrønt. Gamle teknikker for å fastslå innholdet i malmer og ertser». Mer informasjon om tider og billetter finnes her.  Vestfoldmuseene arrangerer også samme dag, i samarbeid med Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, tinn-støpe-verksted. Her på området selges også knallgode ekte Eidsfoss-vafler stekt på vedfyrt ovn og med unikt gammelt Eidsfoss-jern. Mer informasjon og priser finnes her.

 

eis_01

God mat får du naturligvis på spisestedene Gamle Eidsfos Kro og Eidsfos Hovedgård. På Hovedgården er det denne helgen «Italiensk Aften» med Opera-sang med Giuseppe Chiarello og servering i tråd med dette. Den gamle Landhandelen holder åpent alle dager. Annen kultur og kunst kan oppsøkes på blant annet Galleri Gamle Eidsfoss, Galleri Bua ved Grete Flannum. Galleri SlottetEidsfoss Industrihistoriske Samlinger, utstillingene «Til Elise» ved siden av Kroa, «Rakel Sewerin» på Skolestua og  Sommerutstilling i Kavalerfløya på Hovedgården. Her finnes kunstutsalg, vaskerimuseum, samling av Eidsfoss ovner og annen interessant kunstformidling. Alt dette i lille Eidsfoss på én helg!

 

butikken

Overnattingsmuligheter på Eidsfoss finnes blant annet på Thorrud Camping og «Mineralcampen». Nytt for året er et utleietilbud på Gamle Skolen og på Eidsfoss Hovedgård. (Klikk på navnene for mer informasjon om dette.)

 

Steintreffet 2016 arrangeres helgen fredag 15. Juni til søndag 17. Juli. Her er det arrangementer og liv fra Kl. 10:00 til sent alle dager. Se NAGS nettsider, Facebook Sidene til Visit Eidsfoss og Jernverket Eidsfoss for mer informasjon.