Skip to Content

Hva skjer i Eidsfoss?

Her blir arrangementer og åpningstider lagt ut fortløpende, men ta forbehold. Sjekk siste oppdatering før du drar, og velkommen til Eidsfoss.

Har du tips og informasjon om arrangementer eller aktiviteter som ikke er publisert her, setter vi stor pris på din tilbakemelding og informasjon om aktiviteten. Kontakt oss på kontakt@visiteidsfoss.no. Vi sees i Eidsfoss!

page information
Hva
Arrangør
Hvor
Dato
Info
Jernbanehistorisk seminar
Vestfoldmuseene
Jernverksmuseet, Snekkerverkstedet
18.06

Arrangør: Vestfoldmuseene
Hvor: Jernverksmuseet, Snekkerverkstedet
Dato: 18.06

Godsvogner og livredningsbøyer

18. juni kl 13 er det duket for årets Jernbanehistorisk seminar. Seminaret er på Snekkerverkstedet, i Jernverksmuseets utstilling Fremtidstoget. I år kommer foredragsholdere fra Norsk jernbanemuseum og Vestfoldmuseene og forteller om spennende jernbanerelaterte temaer.

Kl. 13-13:30. Godstransport med jernbanen, Bjørg Eva Aasen, Norsk jernbanemuseum

Godstransport med jernbanen har fått liten oppmerksomhet i form av publikasjoner til tross for dens betydning for overgangen fra sjølforsyning og naturalhusholdning til salgsjordbruk og pengehusholdning og for omleggingen i jordbruket på 1800-tallets siste halvdel.

Kl. 13:30-14:00. Nasjonal verneplan for rullende materiell, Ellen Sletvold, Norsk jernbanemuseum

Nasjonal verneplan for rullende materiell i jernbanen er knyttet til den nye tilskuddsordningen som Norsk Jernbanemuseum har til Kulturminner i jernbanen. Sletvold er samlingsansvarlig på Norsk jernbanemuseum på Hamar og har fagansvaret for det som er av samlinger i museet.

Kl. 14-15. Kaptein Dønvigs livredningsbøie og Eidsfoss verk, Hilde Woxen Stormark, Vestfoldmuseene

Eidsfoss verk ble et rent støperi på slutten av 1800-tallet. Det var en stor omstilling av kompetanse og teknologi, som også gjorde det mulig å satse på innovative utviklingsprosjekter. Kjente Eidsfoss-produkter fra støperitiden er hovedsakelig støpejernsovner, landbruksredskap, husgeråd og jernbanevogner.  Men at de også var på ballen når det gjaldt å produsere et revolusjonerende sjøredningsutstyr, er det ikke så mange som kjenner til.

Inngang: 100,-

image description
Back to top