Skip to Content

Hva skjer i Eidsfoss?

En guide for alle arrangementer som foregår i og rundt Eidsfoss. Har du tips og informasjon om arrangementer eller aktiviteter som ikke er publisert her, setter vi stor pris på din tilbakemelding og informasjon om aktiviteten. Kontakt oss på kontakt@visiteidsfoss.no. Vi sees i Eidsfoss!

page information
Hva
Arrangør
Hvor
Dato
Info
Fiskekonkurranse 2-3. juni
Thorrud camping
Thorrud Camping
02.06-03.06

Den årlig fiskekonkurransen på Thorrud camping går av stabelen 2-3 juni.

 

Eidsfossfestivalen 22-23 juni, med Claudia Scott, Stein Stokke og Tostrup terrasse!
Eidsfoss Musikkforening
Festivalområdet
22.06-23.06

Årets festival ved Eierns bredder går av stabelen 22-23 juni, og på scenen står RoosterHouse Gumbo Band, Stein Stokke & The Engine, Ronsons, Marco Chilli,  Claudia Scott band, Tostrup Terrasse og Carney Crowd. 

På lørdag 23 er det gratis Barnival, Barnas egen musikkfestival.

Vel møtt!

 

Barnival 23. juni
Eidsfoss Musikkforening
Pusserstallen
23.06

Den 23 juni er det egen musikkfestival for barna på Pusserstallen. Arrangementet er gratis! Tidspunkt og artist kommer.

Sommerutstilling i Galleri Eidsfos Hovedgård 23 juni – 12 aug
Stiftelsen Eidsfos Hovedgård
Eidsfos Hovedgård
23.06-12.08

Årets sommerutstilling i Galleri Eidsfos Hovedgård åpner 23 juni kl. 13. Utstillingen er i den røde sidebygningen som kalles Kavalerfløyen, og årets utstillere er søskenparet Eva og Jan Harr. Litografier og malerier.  Utstillingen er åpen hver lør/søn fra 12-17 frem t.o.m. 12 august.

Barokklunsj på Hovedgården 23 juni
Prosjekt Eidsfoss Utvikling
Eidsfos Hovedgård
23.06

Vi gjentar suksessen med en barokk formiddag samme dag som Eidsfossfestivalen. Vakre og herskapelige Eidsfos hovedgård fra 1700-tallet danner ramme for en kulinarisk og musikalsk tidsreise. I år har vi vært så heldige å få besøk av gitarist Runar Kjeldsberg og sopran Elisabeth Holmertz. De tolker spansk 1600-tallsmusikk til en tidsriktig meny, og er vi heldige så dukker selveste jernverkseier Hausmann og halvbror opp i år også.

Jose Marin – Tonos Humanos

I Cambridge universitetsbibliotek sin samling finnes manuskriptet til Tonos Humanos skrevet av Jose Marin. En komponist, tenor, harpist, gitarist, prest og kantor som levde et turbulent liv, bl.a. var han fengslet for drap, men slapp ut igjen og klarte seg senere som musiker. Dette er en samling med sanger som sjeldent blir fremført.

Runar Kjeldsberg

Runar Kjeldsberg er kjent for å fremføre virtuos gitarmusikk med stor overbevisning. Hans enorme prosjekt med å spille inn samtlige kjente soloverk av Francois de Fossa ble ferdig høsten 2017. Prosjektet er unikt og det er første gang all Fossas solomusikk for gitar er samlet som innspilt materiale. Arbeidet med de Fossa har gjort Runar Kjeldsberg til en internasjonalt anerkjent utøver av tidlig 1800-talls musikk på periodeinstrument. Dette har ført til store samarbeider med tidlig-musikere som Barokksolistene, Bjarte Eike, Stefan Lindvall, Laima Olsson og Gunnar Hauge

«An impressive debut.» – Paul Fowles, Classical guitar Magazine

«Runar Kjeldsberg spiller alt sammen- på en gitar fra Napoli, 1830 – akkurat så bra som man kunne forvente: han takler de mest virtuose passasjene med samme letthet som en geit springer nedover en klippe, og det finnes ikke antydning til lyd fra venstrehånds fingre.»

Martin Anderson, Klassisk Musikkmagasin

Elisabeth Holmertz

Den svenske sopranen Elisabeth Holmertz har et repertoar som spenner fra middelalder- til samtidsmusikk, via barokk, viser, eksperimentelt musikkteater og senromantikk, men tyngdepunktet i hennes arbeid ligger på tidligmusikk og nyskrevet musikk. Hun operadebuterte i 2005 med tittelrollen i Ophelias: death by water singing av Henrik Hellstenius og har siden gjort flere anerkjente tolkninger av sterke kvinneskikkelser på operascenen, bl.a. Dido, Octavia (Poppeas kroning, Monteverdi) og Armide (Lully). Hun har vært solist i større verk med bl.a. Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkestret, Oslo Sinfonietta, Danmarks Radios Underholdningsorkester, Cikada og Concerto Copenhagen. Mest av alt er Elisabeth kammermusiker, og hun søker seg til andre musikere som går utradisjonelle veier og søker nye musikalske muligheter. Her kan nevnes pianisten Kenneth Karlsson, med hvem hun mest synger samtidsmusikk, og svenske lutenisten Fredrik Bock, som hun bl.a gitt ut to cd’er med tidig musikk og pop med. Elisabeth studerte ved Norges musikkhøgskole med professor Barbro Marklund-Pêtersone, og ved Hochschule für Musik Köln under professor Barbara Schlick.

 

Blueslunsj på kroa 23 juni
Gamle Eidsfos Kro
Gamle Eidsfos Kro
23.06

Tradisjonen tro arrangeres det Blueslunsj på Eidsfos kro før festivalen sparker i gang lørdagen. Tar jernverkseieren en tur innom etter Barokklunsjen på Hovedgården i år også?

Jernbaneseminar 30. juni
Prosjekt Eidsfoss Utvikling og Jernverket Eidsfoss, Vestfoldmuseene
Pusserstallen
30.06

30 juni. Kl. 15 er det igjen klart for jernbaneseminar. I år holdes det på lokomotivhallen «Pusserstallen» – et av få resterende bygg fra Tønsberg-Eidsfossbanen (1901-1937).

Det blir foredrag med Trond Bergh om valget av trase gjennom Vestfold på 1800-tallet; «Grevskapsbane og tyttebærtass – Vestfold i norsk jernbanehistorie». Etter foredraget blir det visning av Christian Erik Nordbys film om Vittingfossbanen. De som har lyst kan deretter bli med på en ekskursjon til den pågående restaureringen av en Eidsfossvogn utenfor Jernverksmuseet.

Velkommen til en ettermiddag med jernbanehistorie på Eidsfoss!

Hagedag på Hovedgården 1. juli
Jernverket Eidsfos, Vestfoldmuseene
Eidsfos Hovedgård
01.07

Hagedag på Hovedgården 1. juli 12-16. Velkommen til en dag viet til de med interesse for hager og alt det innebærer. Det blir salg av planter og aktiviteter for barn og voksne. Aina Aske fra Larvik museum holder foredraget; «Herregårdshagen i Larvik».’

image description
Back to top