Skip to Content

Hva skjer i Eidsfoss?

En guide for alle arrangementer som foregår i og rundt Eidsfoss. Har du tips og informasjon om arrangementer eller aktiviteter som ikke er publisert her, setter vi stor pris på din tilbakemelding og informasjon om aktiviteten. Kontakt oss på kontakt@visiteidsfoss.no. Vi sees i Eidsfoss!

page information
Hva
Arrangør
Hvor
Dato
Info
Oktoberfest på Eidsfoss Hall
Skibergkoret
Hallen
27.10

27 oktober sparker Hof Hornmusikk og Skibergkoret i gang årets Høstmarkedshelg med ompamusikk, sang og fest. Velkommen!

 

Kunsthåndverkmarked
Kunsthåndverkerne
Eidsfoss
28.10-29.10

Kunsthåndverkmarkedet arrangeres for tjuende år på rad, og utstillere fra nær og fjern tilbyr sine arbeider i galleriene i sentrum, samt på Bettumverkstedet, Slottet og Hovedgården. På lørdag 28 oktober kommer teatertruppen Stella Polaris for å kaste glans over markedet med opptog og flammeshow fra 1730. Velkommen!

 

Foredrag og krumkakebaking
Jernverket Eidsfos, Vestfoldmuseene
Eidsfos Hovedgård
28.10

Foredrag med Per Halvor Sælebakke:“Norske støpejernsovner med bergverksmotiver”
1600- og 1700-tallets norske støpejernsovner er prydet med flotte relieffer skåret av landets fremste treskjærere.
Sted: Kavalerfløyen Eidsfos Hovedgård, Kl. 13.00

Det blir steking av krumkaker før og etter foredraget. Vær med på å steke i tradisjonelt krumkakejern utendørs på vedkomfyr.
Sted: Eidsfos Hovedgård. Kl. 12.00 – 13.00 og 14.00 – 15.00.

 

Wildenvey i ord og toner – Herskapelig helaften på Eidsfos Hovedgård
Prosjekt Eidsfoss Utvikling
Eidsfos Hovedgård
28.10

Lørdagen under årets kunsthåndverkmarked inviteres du på herskapelig aften på Eidsfos Hovedgård. Da vil du bli servert tekster fra nasjonalskatten Herman Wildenvey, slik de har blitt tonesatt av noen av våre fremste komponister og låtskrivere, på en seng av oksekjaker med trøffelpure og bacon-bønner, samt et fruktkakestykke til dessert. Middag kl 1800. Konsertstart kl 1930.

Billetter (konsert ink/middag) finner du her. Billetter selges også i døren, men vil du sikre deg anbefaler vi at du forhåndsbestiller. Priser: Forhåndskjøpt billett ink middag: 350,- I døren: Konsert: 150. Middag 350,- Konsert ink middag: 400,-

Sangeren Iselin Alme og pianisten Jørn Oden Evertsen har tatt for seg vår store lyriker Herman Wildenvey og hans rike produksjon av livsnære og evig aktuelle dikt. Mange av dem er blitt tonesatt, og her møter vi noen av komponistene, som Magnus Grønneberg, Kristin Solli Schøien, Morten Bjørgan og Ketil Bjørnstad, i forening med begivenheter og anekdoter fra Wildenveys eget liv. Hans produksjon inneholder stemningsbilder fra naturen og kjærligheten til den, idet ”Mester Herman” ble kalt sommerens og kjærlighetens dikter. Like fullt opplever vi dype og tenksomme betraktninger om livets store gåte, ispedd lun humor og en alltid suveren penn. Ingen dikter etter ham har noensinne oppnådd en liknende publikumskontakt , og mange er de som kunne diktene utenat. Eller som Magnus Grønneberg uttalte da han gjorde en egen CD- innspilling av de tonesatte sangene, som han også fikk Poesiprisen i Larvik for,: ”Wildenvey skriver dikt som Gud og hvermann kan forstå”. Et av de kjente diktene heter ”Jeg synger min sang for vinden”,- og det var vel nettopp det dikteren gjorde, han skrev sanger som hadde så mye musikk i seg at de med letthet kunne settes toner til, og synges.

 

Lutefiskaften
Gamle Eidsfos Kro
Bråtagata, Gamle Eidsfos Kro
03.11-04.11

Kroa inviterer til lutefiskaften fredag og lørdag. Bordbestilling.

Lutefiskaften
Gamle Eidsfos Kro
Bråtagata, Gamle Eidsfos Kro
10.11-11.11

Kroa inviterer til lutefiskaften fredag og lørdag. Bordbestilling.

Helaften på Hovedgården – Konsert med Mathias Eick og julemiddag
Hof og Holmestrand kommune, Kulturkontoret
Eidsfos Hovedgård
02.12

Velkommen til en helaften med mat og jazz med Mathias Eick, trompet, Andreas Ulvo, piano og Audun Erlien, bass. Hovedgårdens kokk Helmut Hammerl har juletallerken og dessert på menyen. 175 for konsert. 275 for julemiddag.

Julegrantenning
Eidsfoss Landhandel
Eidsfoss Landhandel
03.12

Tradisjonen tro tennes julegrana foran butikken den første søndagen i advent. God jul!

 

image description
Back to top