Skip to Content

Eidsfoss har et bankende hjerte for folkeliv og kultur. Der jernet ble smeltet i masovnen, fylles nå parkeringen med bilene til folk på biltur i helger og ferier. Det er sommerlig idyll og musikk under Eidsfossfestivalen, og Knivtreffet i pinsen og Steintreffet i juli trekker tusenvis av besøkende hvert år. Tente fakler lyser opp det stemningsfulle Kunsthåndverkmarkedet om høsten. På Kroa, Kirken, Snekkerverkstedet og Pusserstallen er det flere konserter gjennom året. Forsamlingshuset Eidsfos Hall er et populært konsert- og festlokale med utsikt over Eikern. Det samme er spisestedene Gamle Eidsfos Kro og Eidsfos Hovedgård, som tilbyr god mat i historiske omgivelser. Butikken i sentrum er norges eldste landhandel i drift, og har åpent hele året. Den er et viktig møtested for innbyggerne og er en hyggelig og gammeldags butikk som er vel verdt et besøk i seg selv.

Det er flere museumsutstillinger på stedet, som i varierende grad holder åpent hele eller deler av året. Når det ikke er åpent, kan du likevel komme inn dersom du bestiller en guidet omvisning.

I tillegg huser mange av de gamle bygningene kunsthåndverkere og gallerier. Her selges keramikk, glass, bilder, trykk, kniver, strikk, søm, vev og smykker med mer, og det arrangeres jevnlig utstillinger med nasjonale og lokale kunstnere.

Kontakt Prosjekt Eidsfoss Utvikling for mer informasjon

Tlf: 95125593

Mail: kontakt@visiteidsfoss.no eller kasper.soyland@hof.kommune.no

Foto: Erik Tandberg, Tønsberg Kamera Klubb (TKK)

image description
Back to top