Skip to Content

Eidsfoss er et flott utgangspunkt for sykkelturer. Runden rundt innsjøen Eikern er ca fire mil og går gjennom ulike kulturlandskap, i tett løv- og furuskog og helt ned til vannet på både grus- og asfaltvei. Opp til Markenrud er det en variert flora, og på Grimnes og Raukleiv vil du se nydelig kirsebær- og epletreblomstring i sesong.  I Hakavika passerer du tett på det gamle Kraftverket, og Sundhaugen kan friste med sandstrand og fine badeforhold. Turen er en eneste stor fanfare med gode utsiktspunkt over Eikern, og det er gøy å se både innsjøen og området rundt fra flere sider.

Veien mellom Sjulerud og Hakavika har nylig blitt oppgradert og det er ryddet trær og satt opp små benker. Vi anbefaler å starte i Eidsfoss og å sykle i retning Markenrud. Turen tar ca 2,5 time i mosjonist-tempo. Middag på Gamle Eidsfos Kro eller Hovedgården, eller en softis på Landhandelen, har du definitivt fortjent etterpå.

 

Det er mange veier som passer perfekt for sykling i områdene rundt Eidsfoss. En rast på Eidsfoss landhandleri passer godt inn.

Landhandleriets facebookside

image description
Back to top