Skip to Content

Sagkollen er en runde på 1,7 km, som går fra Gata eller Bråtagata. Turen går forbi tuftene til gamle husmannsplasser, rester av hoppbakker og bunkersanlegg fra den kalde krigen. Ta med deg et kart fra butikken eller turistkontoret. På selve Sagkollen, som er omtrent halvveis, er det fint å tenne bål og ta en pause. Utsikten over både Bergsvannet og Eikern er fantastisk.

Husk skogbrannfare og la heller bikkja gjøre fra seg i naturen enn å la hundeposer ligge igjen. God tur!

bålsagkollenkyrre

Hurtabakken var mye brukt i gammel tid. Eidsfoss egen storhopper Kjell Kopstad, startet sin hoppkarriere i denne bakken. Han deltok i VM `54 og i `58. samt Hoppuka 56/57-58/59. Beste plassering var i Nyttårshopprennet Garmisch-Partenkirchen i 1959 med en 6.plass. Han deltok i 3 NM, med sølv i Drammen i 1956, sølv i Mo i Rana i 1957 og bronse i Midtstubakken i Oslo i 1958. For øvrig var Kjell Kopstad den første nordmannen over 100 meter på norsk jord, med 103,5 m i Bavallen Voss i 1957. Denne rekorden har han ikke fått tilkjent da hoppet ble gjort i prøveomgangen og ikke i en ordinær omgang.

Seinere år har bakken blitt benyttet til et kostymehopprenn kalt HangeFange, hvor det har vært vel så viktig å vinne banketten som hopprennet.

image description
Back to top