I januar lanserte Visit Eidsfoss sin egen foto-konkurranse. Det har kommet inn masse flotte bilder og juryen hadde en veldig hyggelig og vanskelig jobb med å finne de beste bildene. Her presenterer vi de fire bildene vi som jury, med fagdommer Jan Grønseth og redaktør for Visit Eidsfoss Christine Rødal, synes var de beste og som innfridde kravene vi hadde satt på forhånd. Vi takker alle deltakere for deres innsats og håper dere vil fortsette å ta masse flotte bilder av både Eidsfoss og naturen i fremtiden!

 

Nr. 1. Brua ved Kraftstasjonen. Fotograf: Kyrre Hansen, Eidsfoss.

Et sjeldent vakkert og vel komponert bilde. Nydelige og kalde farger viser at det virkelig er vinter. At du først ser brua, Eikern bak, tåkedekket over vannet og deretter de snødekte åsene i bakgrunnen skaper en god dybdevirkning. Bildet er dessuten en nytelse i seg selv.

bruavedkraftstasjonkyrrehansen

 

 

Nr. 2. Eidselva ved munningen av Bergsvannet. Fotograf: Robert Haraldsen, Eidsfoss.

Selve motivet er velvalgt. Det røde huset på den ene siden står i fin kontrast til den tømmerbrune bygningen på den andre siden. Elva er et naturlig midtpunkt. Fin balanse med trærnes plassering i bildet. Sart og lun stemning. Du kan formelig føle stillheten i bildet.

eidselvarobertharaldsen

 

Nr. 3. Kraftstasjonen og Hallen. Fotograf Kyrre Hansen, Eidsfoss.

Dette er et motiv som få ville klart å se. Komposisjonen er original. Selv små detaljer er helt riktig plassert i bildet. Det er spennende å se hvordan fotografen har klart å gjøre materialer i bildet som mur og tre interessante. Du får lyst til å se nærmere på formene på både Kraftstasjonen og Hallen.

kraftstasjonenkyrrehansen

 

Nr. 4. Ved Eikerns bredde. Fotograf: Kristian Øvretveit, Eidsfoss.

En fotograf med våkent øye for naturdetaljer. Morsomt med Eikern sett fra en annen side. Komposisjonen fungerer godt med islagt stein som skaper en fin ramme rundt det kalde vannet.

istappervedeikernkristianøvretveit

 

Som annonsert er premien billetter til premieren til første episode av den NRK-sendte tv-serien «Helt Naturlig» i Kultursalen i Hof i august 2016. Juryformann og naturfotograf Jan Grønseth kan på forhånd røpe små overraskelser og en helt spesiell opplevelse i egen hjemkommune. Vi gleder oss!