«Lyset i norsk natur» – En utstilling av malerier der temaet er lyset i norsk natur.

Galleri Gamle Eidsfos åpner dørene for første gang i år lørdag 13. juni. Galleriet har valgt billedkunstner Øystein Edvardsen, bosatt i Sande, til å være årets første utstiller. Han har den norske naturen som tema i svært mange av bildene sine. Dette er en annerledes sommer, der mange nordmenn vil feriere i Norge og oppleve den vakre, norske naturen.

Utstillingen åpner lørdag 13. juni klokka 12.00, og er åpen 4 dager i uka, torsdag-søndag kl. 12.00-17.00. Siste utstillingsdag er søndag 28. juni.

Foto: Øystein Edvardsen “Skogsti”

«Jeg vil sitere Asbjørnsen og Moe», sier Øystein Edvardsen: «Når verden går meg imot, og det unnlater den sjelden å gjøre når det gis noen leilighet til det, har jeg stadig funnet meg vel ved å ta en friluftsvandring som demper for min smule bekymring og uro».

Han fortsetter: «Poenget er ikke pene postkortbilder, men å stoppe opp og å minne om den kraften som ligger i naturen, og å tillate at den virker på kroppen og sinnet vårt. Det å tillate at den energien som ligger i lyset og komplementærkontrastene i den særegne norske naturen er avgjørende for menneskets velvære og harmoni».

Øystein Edvardsen arbeider ut fra et klassisk figurativt utgangspunkt med fremheving av lyset som det viktigste i komposisjonen. Han er vokst opp i Nittedal med skogen som inspirasjonskilde. Mennesket må tilbake til naturen for å finne dypet i seg selv og sin egen personlighet. Hans studier av naturen formidler harmonien i det opprinnelige skaperverk. Mange av hans motiver er basert på inntrykk fra hans vandringer i norske nasjonalparker. I tillegg til sin tekniske utdannelse, har han sin kunstneriske utdannelse fra Olav Mosebekk tegneskole, Oslo Kunstfagskole og Atelier Nord.