Samler kunstnere fra den nye kommunen på Eidsfoss

Kunstnerforeningen EGG og Kommunevåpenkomitéen Holmestrand og Sande inviterer til åpning av utstillingen TRESS på Gamle Galleri Eidsfos lørdag 10. august kl. 11.00. Her får du se bredden blant kunstnerne som jobber og bor i den nye kommunen, gjennom mer enn 25 bidrag fra ulike kunstnere. De 588 forslagene til nytt kommunevåpen, stilles også ut.

På åpningen underholder gruppen Twizy med sin blanding av Django-jazz, bluesballader og svenske viser. Bandet består av Rune Kjäll og Anders Eick på fele og gitar. Dagen etter, søndag 11. august kl. 14 tar Hildegun Flatabø fra Kringkastingsorkesteret med publikum på en ”lurvandring” som starter på Galleri Gamle Eidsfos og fortsetter opp til Hovedgården, der utstillingen med Calina Pandele Yttredal og Hans Norman Dahl henger på sin siste dag. Det vil dukke opp flere spennende kulturinnslag i de tre ukene TRESS varer, som vil bli annonsert underveis på her på siden.

Et stort mangfold

Meningen med TRESS er å vise mangfoldet som rører seg blant kunstnerne som bor og jobber innenfor grensene av de tre kommunene som utgjør nye Holmestrand kommune. Utstillingen er første arrangement i «20 til 2020» en rekke på 20 arrangementer som finner sted frem mot sammenslåingen av Sande og Holmestrand 1. januar 2020. Utstillingen er åpen lørdager og søndag fra 12.00-17.00, og siste dag er søndag 1. september.

Rundt 25 kunstnere fra Sande, Hof og Holmestrand bidrar med sine verk under utstillingen. «Blant disse finner man et stort spenn i teknikker, tematikk og kunstnernes alder», forteller Anita Dahl, gallerist på Galleri Gamle Eidsfos og prosjektleder for utstillingen. Her vil du finne kunstnere fra flere generasjoner og utstillingens eldste kunstner er Hildur Nesttun fra Holmestrand. Det er både velkjente og litt mer ukjente kunstnere med på utstillingen, så her vil publikum oppleve verker av lokale kunstnere de kjenner godt fra før, og fra kunstnere som ikke har stilt ut så mye i området tidligere.

Forslag til kommunevåpen stilles ut

I vår sendte 588 innbyggere, både barn og voksne, inn sine forslag til et nytt kommunevåpen. Under TRESS blir det nå mulig å se alle disse forslagene stilt ut langs kulturstien ved Jernverksmuseet. På bildet under ser du alle finalistene samlet.