Skrekk og gru på Eidsfoss hovedgård 29 oktober kl 17

Natt til siste søndag i oktober, lørdag 29. kl 17, inviteres du til en skummel kveld i høstmørket, med aktiviteter for store og små på den gamle jernverkeiergården Eidsfoss hovedgård. Allehelgensaften eller Halloween har i uminnelige tider blitt markert som det tidspunktet da skillet mellom vår verden og den spøkelsesaktige natteverden, er på sitt svakeste. Vestfoldmuseene er opptatt av å holde tradisjoner ved like ved å tilby opplevelser på kanten av virkeligheten, for hele familien. Eidsfoss hovedgård er nesten 300 år gammel, og hvem vet hva som egentlig skjuler seg i veggene her? 

Program:

17:00 Dørene åpner

17:0-20:00. Aktiviteter, så langt det rekker. Kafé

En grusom fortellerstund, i «Antikken», 2.etasje på hovedgården
kl.17:30-18.15: for de aller tøffeste!!! OBS! ikke små barn
kl. 18.45-19.15: for de minste – men ganske skummelt!

Utendørs spøkelsesvandringer, start på tunet foran hovedgården:

Kl. 17.30-18.15: for de minste – men ganske skummelt!

Kl. 18.45-19.30: for de aller tøffeste!!! OBSI ikke små barn

20:00: Farvel…

Spøkelser og skrømt

Spøkelsesvandringen kommer i to varianter, en for de aller minste og en for de mer hardbarkete. Julie Vega Dahl tar der med rundt på spøkelsesvandring, og skuespillerelevene ved Holmestrand kulturskole skaper forunderlige og urovekkende scener. Hva skjer etter mørkets frembrudd? Ser du et blekt ansikt i mørket? Er de dødes vals i gang? Er det sant at den hvite damen går igjen? I lyset fra en liten lykt kan så mye skje … Innimellom vandringer og verksteder, forteller Erlend Tveite grøss og gruvekkende historier fra den andre virkeligheten. Det skjer inne på hovedgården, i selve Antikken, og kommer også i to varianter.

Skumle verksteder

I hovedgårdens 2.etasje er det maskeverksted i år. Her kan publikum lage sin egen skumle maske til forkledningen de skal bruke på Halloween, eller bare for å skremme noen litt for gøy. Publikum kan også skjære ut sine egne gresskarlykter til halloween.  Vi har gresskar så langt det rekker, og vi regner med ekstra stort besøk i år, så det er lurt å være tidlig ute, oppfordrer Hilde. Det skal visstnok også finnes et magisk ord der ute i Haven. Klarer du å finne alle bokstavene og sette dem sammen til det rette formularet som tryller frem en liten knask-premie, tro?

Om sulten skulle gnage i tarmene – har heldigvis Eidsfoss hovedgård åpen kafé hele kvelden. Aina Næss er den nye sjefen av selskapslokalene, og hun kan friste med både varme og søte småretter foruten nattsvart kaffe og blodrød saft! Billetter kjøpes ved inngangen.

Kontaktperson:

Hilde Woxen Stormark, Vestfoldmuseene, konservator, avd. kulturhistorie, Tlf.: 922 19 412

Hvor: Eidsfoss Hovedgård, Gårdsgata 1, 3095 Eidsfoss

Når: lørdag 29.10

Kl.: 17.00-20.00

Servering: Salg fra kafeen på hovedgården under hele arrangementet