Tradisjonsrikt marked i pinsen

8. og 9. juni går årets pinsetreff av stabelen. Markedet, som har eksistert i mer enn 30 år, er et av vårens høydepunkt på Eidsfoss. I år får vi besøk fra ca. 40 utstillere fra nær og fjern, som tilbyr og viser frem tradisjonshåndverk, kunst- og kunsthåndverk, hjemmelaget mat og gårdsprodukter. Markedet er åpent fra 12-18 begge dager og etter endt markedsdag på lørdag 8. juni inviteres du på gratis konsert med Gatas spelmannslag på Gamle Eidsfos kro. Konserten er gratis og utendørs hvis været tillater. Det er aktiviteter og marked på hele Eidsfoss lørdag og søndag og det blir delt ut kart så det blir lettere å orientere seg. Vil du bli med på en omvisning på hele Eidsfoss kan du møte opp utenfor postkontormuseet kl. 15 lørdag og søndag. Mandag andre pinsedag er selve markedet over, men på hovedgården er pinseutstillingen fortsatt åpen, og det er muligheter for en guidet tur med en av Vestfoldmuseenes sommerverter.

Utstilling og hagedag på Eidsfos hovedgård

Årets pinseutstilling på Eidsfos hovedgård åpner lørdag 8. juni, og holder åpent 12-17 til og med mandag 10. juni. I år stiller Roberto Pronzato og Cecilie Morgenstierne ut. Søndag 9. juni er det Hagedag fra 12-17 samme sted, og da blir det mulig å være med på hagerelaterte familieaktiviteter og vandring i den historiske haven med Mari Marstein.

Kurs og aktiviteter

Vil du lære mer om gamle håndverkstradisjoner? Da kan du lære å smi i jern med assistanse fra de flinke smedene på Hjerleid handverksskole under markedet lørdag og søndag, og valget står mellom skojern og bladkrok. Produktene får du med deg hjem. Er du interessert i å lære mer om prinsippene bak støping, tilbyr Vestfoldmuseene støpekurs lørdag mellom 12-16. Det blir også mulig å male korn med steinkvern og er du sulten kan du kjøpe flatbrød stekt på takke, hjemmelagde lefser og mye annet snadder på markedet. Og på søndag mellom 12 og 16 er det mulig å se Eidsfoss fra hest og vogn – helt gratis!

Lansering av kniv-bok

Klokka 12 på lørdag lansere Knut Dahl, Eidsfoss anerkjente grafiker og knivsmed, boka si «Pauting – teknikk, design form og linjer» i ny flott utgave. Boka inneholder bilder fra pinsetreffet på Eidsfoss og klassikeren er et «må ha» for alle knivmakere. Lanseringen foregår utenfor smia til Knut.

Vandring med Hof historielag

Mandag andre pinsedag 10. juni inviterer Hof historielag på tur langs den gamle malmveien. Oppmøte på Vassbotn.