TRADISJONSRIKT MARKED I NY HAM 19-20 mai

Årets Pinsetreff er lørdag 19 og søndag 20 mai.  På markedet er det kurs og salg av tradisjonshåndverk, kortreist mat og mer. Det er åpent begge dager fra 12 til 18. Både på Eidsfos Hovedgård og Eidsfos Gamle Galleri er det kunstutstillinger samme helg. Under finner du et kart over området.

Kurs og salg av tradisjonshåndverk

Pinsetreffet blir litt spesielt i år, da markedet ikke lenger arrangeres av Vestfold Knivlag men av en lokal markedsgruppe i samarbeid med Prosjekt Eidsfoss Utvikling. Ingen fare! Det blir masse å oppleve og se på allikevel, med over 30 utstillere fra nær og fjern. Spesielt morsomt er det at vi får besøk av Hjerleid videregående skole på Dovre, som skal holde kurs i smiing utenfor museet. Her blir det også støpeverksted både lørdag og søndag. Markedet har mye tradisjonshåndverk som garn, strikk, trearbeider, keramikk å by på, men det er også mulig å få kjøpt mat fra småskala produsenter og være med på kurs for å lære både såpekoking eller bokbinding. Følg skilting og informasjon på stedet.

Øl-lansering, vikingmarked, foredrag og kunstutstillinger

Som alltid er det masse som skjer på det lille jernverksstedet samme helg. Eidsfoss-ølet Slagg blir lansert på Eidsfos Gamle Kro på lørdagen etter endt markedsdag, der det lokale bandet Gatas Spelmannslag står for musikken. På lørdag kl 1230 og 15 er det foredrag om jakt og fiske fra vikingtiden frem til i dag på Hovedgården. Det er gratis å komme inn. Vikingene slår leir på Kølabånn der de også holder marked, og på Fulsløyd rett ved kroa skal det hugges ut gudestatuer til en utstilling om vikingtiden i Hof på Hovedgården i september. Det er kunstutstilling både på Hovedgården og i medlemmene i den lokale kunsterforeningen EGG stiller ut på Galleri Gamle Eidsfos i sentrum. På Hovedgården stiller Rita Horgen, Lisa Ruhe og Benita Tornholm ut sine malerier, litografier, tegninger og tekstilmalerier i kavalerfløyen ved siden av hovedhuset. Utstillingen åpner lørdag kl 12 og er åpen alle tre dager fra 12 til 17. På Galleri Gamle Eidsfos i sentrum stiller over 13 kunstnere ut, så denne pinsen er du ikke nødt til å dra langt for de gode opplevelsene. Velkommen til vårens Eidsfoss-eventyr!

Foto: Erik Tandberg. TKK

Foto forside: Vidar Askland