Tekst: Christine Rødal. Bilder: Kyrre Hansen

Kyrre Hansen ved Eidsfos Verk A/S har skiltet, ryddet, laget kart og beskrevet to helt nye turstier fra Eidsfoss sentrum. Stiene er ment å være familievennlige turer som passer for store og små.

Verkets altmuligmann Kyrre har tatt utgangspunkt i gamle stier og ferdselsårer og ryddet, kvista, hogd og merket to nye rundløyper og turstier. Sagkollen starter ved den store parkeringen i sentrum og Eidshagan starter ved den nyanlagte parkeringen mellom det gamle Samvirkelaget og VIV-bygget. Løypene er merka med både blått, skilt og tegnet inn på et kart som du finner som vedlegg til beskrivelse av turen på denne siden.

Stiene er tenkt som korte, familievennlige turer. De går i variert terreng og det er mye spennende å utforske underveis. I tillegg til naturens variasjoner og små underverker er det også et par andre overraskelser. Det er ikke mulig å gå med barnevogn, men bæremeis eller bæresele er veldig fint. Siden turene er såpass korte passer de også for små barneføtter. Men særlig turen ned fra Sagkollen er bratt, og det kan være lurt å gå litt forsiktig dersom det er glatt eller regn.

Det er også lagt til rette med bålsted og sitteplasser noen steder, så her er det fint å ta med seg niste, drikke eller noe godt til bålet. Men pass på skogbrannfaren, også utenom bålforbudet (15.april til 15.september).

Kyrre har brukt mye tid på å rydde fram til de gamle stiene, og han håper de blir brukt slik at de holdes åpne for alle som ønsker å oppleve nye og gamle steder i Eidsfoss. Å knekke av kvister og rydde ting av stien for neste person er bare fint.

Da gjenstår det bare å pakke sekken, ta på gode sko og ønske alle en riktig god høst-tur!

Nærmere beskrivelse og kart til turstiene finner du her: Eidshagan og Sagkollen

bålsagkollenkyrre