Kunst og musikk

22-23 juni går årets Eidsfossfestival av stabelen, med navn som Claudia Scott, Stein Stokke og Tostrup Terrasse og på lørdag kl 12 er det tid for den populære Barnivalen på Pusserstallen. Men samme helg er det mye annet som skjer også, både kunst og musikk for en hver smak. På fredag 18-20 åpner utstillingen Crescendo II – «Musikk i tekstil og bilder» på Galleri Gamle Eidsfos, med tekstilkunstneren Anne Irene Rølandet Kretz (Kretzmezz) fra Kongsberg, og maleri-, tegning- og grafikkarbeidene til Ragnhild Steig Svenningsen som bor og arbeider på Hønefoss. Utstillingen holder åpent 12-18 onsdag-søndag etter åpningshelgen. På lørdag 23 juni kl 13 åpner også årets sommerutstilling i Kavalerfløyen på Hovedgården, og i år er det søskenparet Jan og Eva Harr som stiller ut. Ordfører Svele åpner utstillingen, som blir hengende til 12 august og er åpent lørdag og søndag 12-17. Få med deg Barokklunsjen på Hovedgården kl 14, med mat og musikk som passer perfekt i de herskapelige 1700-tallsomgivelsene. Se lenger ned.

Barokklunsj på Hovedgården

Barokklunsjen ble arrangert på Hovedgården for første gang under Vestfoldfestspillene i fjor, og var en umiddelbar suksess. En herskapelig opplevelse med tidsriktig mat og musikk serveres i de restaurerte stuene til den fredede 1700-tallsbygningen Eidsfos Hovedgård lørdag 23 juni. En herskapelig lunsj er inkludert i billetten. Menyen består av kyllingbryst på asparges risotto og påfølgende panna cotta, og serveres i Hovedgårdens fasjonable stuer fra kl 14. Kl 15 starter konserten med Gitarist Runar Kjeldsberg og sopran Elisabeth Holmertz. De to anerkjente musikerne byr på det sjeldne barokkverket Tonos Humanos, skrevet av Jose Marin. En komponist, tenor, harpist, gitarist, prest og kantor som levde et turbulent liv, bl.a. var han fengslet for drap, men slapp ut igjen og klarte seg senere som musiker. Billetter kan kjøpes på forhånd her. 

Blueslunsj på kroa

Er ikke barokkmusikk din greie så er det Blueslunsj på Gamle Eidsfos kro samtidig. I år er det RoosterHouse Gumbo band som underholder. Blueslunsjen er en fin oppvarming til vorspielet til Eidsfossfestivalen kl 17. Lørdag er festivalens store dag, med Claudia Scott på scenen. Billetter til dette arrangementet finner du her. Vil Jernverkseier Caspar Herman Hausmann og hans halvbror Ulrik Fredrik Gyldenløve snike seg ned for å feste med allmuen i år også. 150 kroner i døra.