Det er i år 5.gang at Lyckliga Gatan Barnefest arrangeres på og ved Hallen og Festivalområdet på Eidsfoss. Dette er barnas dag og barnas bursdag! For det skal nemlig føles så bra som at du har bursdag.

Da Julie Vega Dahl og noen andre foreldre startet den foreldredrevne minifestivalen for unger for 5 år siden, kom det 50 barn . I 2014 kom 120 barn, og det helt fra Nøtterøy til Øvre Eiker. «Det er et litt sånn retro-arrangement» sier Julie. «Vi ønsker at barna skal finne på ting sjøl, og utfolde seg».

Her står ekte, god og gammeldags lek og moro på agendaen, med aktiviteter for både de som vil løpe, svømme, tegne, sitte i puter og lese, de som vil bake, gå på line eller spikre. Blant aktivitetene barna kan være med på i år er «klassikere» som ansiktsmaling, muffinspynting, bollebaking, bamsesykehus, leke og bade på stranda, eventyrstund, utkledning, lage mini-teater, sisten, lesekrok, duplobygging, tegnebord, potet-på-skje-løp, dansing, lekebytting og lage felles matbord. Blant nye ting i år er legobygging og en stor kreativ vegg! Vi får også oppleve musiker Andreas Barths campingscene, hvor man kan lage rytmer, lyder og musikk.

Arrangementet er helt gratis, og dette er Julie og de andre veldig opptatt av. Her skal alle barn kunne komme og ha en fantastisk lekedag, bursdag og festdag – helt gratis. Men det er viktig at alle barn følges av en ansvarsperson – det kan være foreldre, tante, onkel eller besteforeldre. Og nettopp det er blitt populært, forteller Julie. Flere besteforeldre tar med barnebarna sine til Lyckliga Gatan og kan både fryde seg over nye og gamle minner med barna.

Årets Lyckliga Gatan er allerede tirsdag 4. august fra kl 11 – 16 og alle barn opp til 13 år er velkommen.

Vi gleder oss til å se Hallen og Festivalområdet fylles av liv, moro, lek, dans og Lyckliga barn!

 

julie