Jernbanehistorisk seminar og busstur langs Tønsberg-Eidsfossbanen

I anledning jubileene til Norsk jernbaneklubb, som blir 50 år og museumsforeningen Vestfold privatbaner, som har holdt på i 20 år, setter vi opp buss under årets jernbanehistorisk seminar på Eidsfoss, jernverk og endestasjon på Tønsberg-Eidsfossbanen (1901-1938). Bussen går fra Tønsberg jernbanestasjon kl 1200 søndag 30. juni og returnerer fra Eidsfoss kl 1800 samme dag. Underveis blir det guiding og stopp ved spor etter banen og museumsforeningen Vestfold privatbaners anlegg på Hillestad. Turen med mat og foredrag på Eidsfoss koster 500,- Ønsker du kun buss og foredrag koster det 300 og vil du bare delta på foredrag koster det 100,-

Få tak i billetter her!

Foredrag om den mørke siden av norsk Jernbanehistorie

Foredraget er i «Pusserstallen» i Markenrudveien på Eidsfoss, der lokomotivene på Tønsberg-Eidsfossbanen fikk sitt nødvendige stell. Foredraget «Jernbanens mørke spor» holdes av Bjørn Westlie, forfatter av boka «Fangene som forsvant. NSB og slavearbeiderne på Nordlandsbanen», klokken 1500. Foredraget handler om NSB under andre verdenskrig. Etterpå åpnes det som vanlig opp for spennende diskusjoner omkring jernbanehistoriske temaer og en liten ekskursjon til jernbanevognen som er under restaurering på Eidsfoss. Maten serveres på kroa kl 1700 og bussen returnerer til Tønsberg kl 1800. Middag kan forhåndsbestilles ved kjøp av billett og koster 200,-. Du kan velge mellom laks eller kjøttkaker.

Bildet er fra åpningen av Tønsberg-Eidsfossbanen 18 oktober 1901 på Eidsfos Hovedgård. Her var mange prominente borgere tilstede, som statsråd Løvland og stortingspresident Berner.

Foto: Norsk Jernbanemuseum. Håndkolorert av Bjørn Vangen.