Skip to Content

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

beatemedkål

Tekst og bilder: Christine Rødal

Visit Eidsfoss tar turen innom Kroa. Det er fyr på peisen og kokkene Beate og Simona er i full gang med forberedelser til helgas Kunsthåndverksmarked. Det lages kaker og søtsaker i bøtter og spann.

«Nå må du vispe litt mer Simona, det kan ikke være klumper i kremen». Beate er sjefskokken og innehaver av Kroa, og vet hvordan hun vil ha det. Simona parerer med at hun har gjort dette før, og fører slikkepotten stødig over bunnen med ostekake. Det er god og arbeidsom stemning på kjøkkenet.

Beate kan by på flere nye fristelser enn de søte på høstens meny. Årets lam i form av lammeskank er kommet, braisert med høstens rotgrønnsaker. Men kanskje det mest spennende og lokale er en ny vegan hovedrett. En vegetarburger med kremet økologisk og egenprodusert grønnkål, løk, sopp og pommes frites. Grønnkålen er så fin og frisk i fargen at undertegnede gjerne vil forevige den før den forvelles og fryses. «Men den blir faktisk enda grønnere og flottere da», sier Beate.

Nytt av året er de blå franske makronene. Egentlig er de ikke så veldig franske. For blåbæra er like lokale som Beate. De er faktisk plukka nesten rett utenfor døra hennes. Og som alltid er drøyt 500 kg plommer nedlagt på glass og snart klare for å glede manges ganer. Beates hermetiserte Victoriaplommer er populære, og helt nydelige.

Ett lass med brente mandler fylles i små cellofanposer, og Simona bærer brettet med små ostekaker ut på kjøla. De ble godkjent av sjefskokken denne gangen også. Undertegnede kan konstatere at Gamle Eidsfos Kro er klar for storinnrykk til helga – så da er det vel bare å ønske velkommen! Og velbekomme!

 

kroainne

 

image description
Back to top