En herskapelig og kulturell opplevelse

For tredje år på rad inviterer hovedgården til Barokklunsj på selveste Sankthans-aften 22 juni. Kl. 12 samme dag åpnes årets sommerutstilling i nabobygningen Kavalérfløyen, og i år stilles bildene til Calina Pandele Yttredal og nylig avdøde Hans Norman Dalh ut. Dørene åpner kl. 14 og både mat og musikk nytes i Hvitsalen, som er restaurert til tidsriktig stand. I år får vi besøk av Paulus barokkensemble, som har samarbeidet med profilerte komponister som Nils Henrik Asheim, Henrik Strindberg og Garth Knox. Medvirkende er Laima Olsson og Ingrid Økland på barokkfiolin og Liv Opdal på barokkcello. Det blir et variert program med både tidlig og sen barokkmusikk fra Tyskland, England og Italia, med musikk av bl.a. Bach, Dowland, Purcell og Vivaldi. Både vakker og rolig musikk med sprudlende og energiske innslag.Musikken fremføres på barokkinstrumenter, med  andre kvaliteter og klanger enn moderne instrumenter. Ved å spille på autentiske instrumenter gjenskapes det originale lydbilde som komponistene i barokken hørte for seg når de laget musikken.

Til Paulus barokk serveres det en proper lunsj som kunne vært inntatt i disse stuene på 1700-tallet, da verkseier Caspar Hermann Hausmann, hans halvbror Ulrik Fredrik Gyldenløve og andre storfolk frekventerte Eidsfos hovedgård. Kokk er Helmut Hammerl, som har vært kjøkkensjef på to Michelinstjerne-restauranter i Østerrike. Mens du venter på maten kan du ta en tur og kikke på de nyrestaurerte rommene i annen etasje.

OBS: Billettsalget stenger 20 juni. Kjøp billetter her. Inkluderer lunsj og dessert.

Meny

Helstekt fransk vårkylling, cafe de paris, grønne grønnsaker og ovnsstekte poteter.

Dessert: Østeriksk apfelstrudel med krem og is.

Verkseieren og hans halvbror ønsker velkommen inn til de vakre stuene på nyrestaurerte Eidsfos hovedgård.