Offisiell åpning av Malmveien

Skoger og Konnerud Historielag og Hof Historielag har i de siste årene rekonstruert en over 300 år gammel transportvei mellom Konnerud og Eidsfoss. I en 30 årsperiode ble det vinterstid kjørt malm fra Nikkerud gruver på Konnerud over Vestskauen til Eidsfos Verk i Hof. Traseen er nå merket med kart, skilter, piler, QR-kode og GPS-registrert. Lørdag 18. juni 2022 kl. 13.00 blir det offisiell åpning sammen med Turistforeningen og andre inviterte lag og foreninger. Kanskje har du også lyst til å være med og bli kjent med denne spennende historien?

Gåtur fra Konnerud kl. 9.

Boplassen Skulkerud blir sentral «landingsplass» med hvile og rast, informasjon om Malmveien, Skulkerud og Eidsfos verk. Salg av kaffe, pølser og mineralvann betales med kontanter eller Vipps til 104981. Det er en fordel med sitteunderlag. Du kan ble med på tur fra Konnerud med turledere og guide fra Olsrud parkering på Stubberud kl. 09.00 til Skulkerud, turen tar ca. 3-4 timer/ca. 9 km. (Passerer SIF-hytta ca. kl. 09.20 hvis noen vil henge seg på derfra.) Ved parkering av bil på Olsrud må det betales p-avgift. Påmelding til Gunnar Wam, e-post: gunnwam@online.no Medlemmer av Drammen og Omegn Turistforening melder seg på direkte til foreningen. Frist for påmelding er fredag 10. juni 2022.

Kom direkte til åpningsarrangementet

Hvis du ikke vil bli med på turen fra Konnerud, kan du også komme direkte til åpningsarrangementet fra Eikern-siden. Møt opp på Thorrud camping innen kl 11. Da blir det samkjøring med privatbiler til Skulkerud. Etter åpningsarrangementet kl 13, tilbys guidet vandring til Thorrud/Eikern (ca. 9 km) for de som ikke er avhengig av retur med privatbilene.

Hjemtur og påmelding

Det er mulighet for transport med buss kl. 11.30 og retur fra Skulkerud til Andorsrud og Olsrud etter arrangementet, ca. kl. 15.00. Det er ikke anledning til å benytte privatbil, men bilen kan parkeres ved bommen i Andorsrud mot p-avgift. Påmelding innen fredag 10. juni 2022 for de som ønsker transport til/fra Skulkerud. Påmelding til Gunnar Wam, e-post: gunnwam@online.no for busstransport fra Andorsrud og retur til Andorsrud og Olsrud. Påmelding til Hans Peter Fleischer, e-post: hanfleis@online.no for transport med bil fra/til Thorrud.

Arrangement er gratis, men buss betales med kr 100 hver vei til Skoger og Konnerud Historielag, Vipps 104981 eller bankkonto nr. 2310.21.21554 ved påmelding.

Spørsmål om arrangementet: Kontakt Hans Myhre – tlf. 907 62 345