En lærerik og aktiv dag på Eidsfoss

24. august er det for første gang klart for Friluftstreff i verdens minste by. Det er helt gratis og varer fra 11-19 og det er masse som skjer for barn i alle aldre.

Aktiviteter for enhver smak

Du kan bli med på klatring i fjellveggen bak Bråtagata eller ta en kikk inn i bienes verden. Røde Kors lærer bort førstehjelp ute i felt, der en av «ulykkene» er å kantre en båt, for så å vise hva de som ligger i vannet må gjøre. Ungene kan også gå natursti eller ta kulturhistorisk quiz, skyte med luftgevær eller spikke med kniv.

Det vil også være muligheter for dem som liker å bli kjent med dyr, både hest og hunder. Fiske og kanopadling er også tilbud som er populært blant mange. Etter en aktiv dag ute i skogen, oppe i trærne og langt til vanns, kan unger og foreldre roe ned med konsert fra «Vise Menn» og film fra TV-serien «Helt naturlig». I kveldingen fyres det i bålpanner nede ved Eikeren og serveres grillet lammekjøtt, lokale grønnsaker og nybakt brød fra steinovnen ved Hovedgården. Til dessert blir det skogsbær. Og blir været bra, så frister det kanskje med et bad i Eikern?

Program

Kl. 11.00.            Aktivitetene starter ved Eidsfos hall

Kl. 15 og 16.00  Musikk og film

Kl. 17 – 19.00     Grilling på stranda

Det er en gruppe lokale som kaller seg «Aktiv i Eidsfoss» som har dratt i gang arrangementet i samarbeid med en rekke foreninger og aktører, som står for aktivitetene, som Barnas Turlag, 4H, Skogselskapet, Røde Kors, Jeger og fiskeforeningen, Klatregruppa og Vestfoldmuseene.