Skip to Content
Laster Arrangementer

Wildenvey i ord og toner – Herskapelig helaften på Eidsfos Hovedgård

Lørdagen under årets kunsthåndverkmarked inviteres du på herskapelig aften på Eidsfos Hovedgård. Da vil du bli servert anektdoter om og tekster fra nasjonalskatten Herman Wildenvey, som har blitt tonesatt av noen av våre fremste komponister og låtskrivere, på en seng av oksekjaker med trøffelpure og bacon-bønner, samt et fruktkakestykke til dessert. Middag kl 1800. Foredrag med Iselin Alme og musikalske innslag med Inger Lise Sørum (tverrfløyte) starter ca 1930.

Billetter (Foredrag/konsert ink middag) finner du her. Billetter selges også i døren, men er billigere hvis du forhåndsbestiller. Priser: Forhåndskjøpt billett ink middag: 350,- I døren: Konsert/foredrag: 150. Middag 350,- Konsert/foredrag ink middag: 400,-

Sangeren Iselin Alme har tatt for seg vår store lyriker Herman Wildenvey og hans rike produksjon av livsnære og evig aktuelle dikt. Mange av dem er blitt tonesatt av noen av landets mest kjente komponister, som Magnus Grønneberg, Kristin Solli Schøien, Morten Bjørgan og Ketil Bjørnstad. Alme vil fremsi diktene i forening med begivenheter og anekdoter fra Wildenveys eget liv. Hans produksjon inneholder stemningsbilder fra naturen og kjærligheten til den, idet ”Mester Herman” ble kalt sommerens og kjærlighetens dikter. Like fullt opplever vi dype og tenksomme betraktninger om livets store gåte, ispedd lun humor og en alltid suveren penn. Ingen dikter etter ham har noensinne oppnådd en liknende publikumskontakt , og mange er de som kunne diktene utenat. Eller som Magnus Grønneberg uttalte da han gjorde en egen CD- innspilling av de tonesatte sangene, som han også fikk Poesiprisen i Larvik for,: ”Wildenvey skriver dikt som Gud og hvermann kan forstå”. Et av de kjente diktene heter ”Jeg synger min sang for vinden”,- og det var vel nettopp det dikteren gjorde, han skrev sanger som hadde så mye musikk i seg at de med letthet kunne settes toner til, og synges. Det blir musikalske innslag med Inger Lise Sørum på tverrfløyte.

 

image description
Back to top