Skip to Content
Loading Events

Sáráhkkas – Samisk urfolksfestival

Sáráhkkás samisk urfolkfestival er et familievennlig rusfritt arrangement, skapt i samarbeid med Holmestrand kommune og Sametinget.

TEMA FOR FESTIVAL 2024: NOAIDEN

Sáráhkkás samisk urfolkfestival er et sted hvor mennesker møtes på tvers av kulturer, i den menneskelige møteplassen: hjertet. Sáráhkká er kjærlighets- og fruktbarhetsgudinnen. Symbolsk tenner hun ild i enkeltpersonens hjerte for å hjelpe personen å komme i kontakt med personens egen kjærlighetskraft og sjelsbevissthet.

Sáráhkká er nært forbundet med dyrs og menneskers tilblivelse. Ved å fokusere på hennes kraft setter vi fokus på den gode kraften som er iboende alle. Slik kommer vi i harmoni med Moder Jord, dyr, planter og alt liv som er forbundet med skapelse og frembringelse. Slik skaper vi et liv i samklang med økologisk bevissthet. Slik kan vi leve i tråd med naturens verdigrunnlag.

Hvordan opplever dagens moderne menneske naturen?

Hvordan møter vår egen indre natur det ytre landskap?

På festivalen kan du dele dine erfaringer med andre. Her får du muligheten til å skape, bring glede, eller bare være i øyeblikket. Vi tilbyr musikk, workshoper, slagsboder, økologisk mat, fortellinger, seminarer, underholdning og foredrag. Du får også muligheten til å bli kjent med utstillere fra Norge og Sápmi, samt fra urfolktradisjoner i andre land — alt fra sjamaner til artister, utøvere og kunstnere.

Vi ser frem til å møte deg.

Bures boahtin – velkommen!

Dette feirer og deler vi med et rikholdig og variert program over tre dager, fullt program og billetter finner du her.

Bilder fra festivalen i fjor hentet fra Sáráhkkas festivalens egne sider.

image description
Back to top