Skip to Content
Laster Arrangementer

«På sporet av Edvard Munchs hage»

«På sporet av Edvard Munchs hage»,
foredrag på Eidsfos Hovedgård.
Søndag 7.august er det aktiviteter for voksne og barn i hagen igjen.

  • 12.00 – 14.00: Hvordan lage et herbarium– Vi plukker ville blomster og planter som vokser rundt Haven, og lager et herbarium av samlingen vår. Denne aktiviteten passer best for barn fra 7 år og oppover. 50,- pr. pers.

 

  • 14.00 – 15.00: Vestfoldmuseenes konservator og fagansvarlig for Munchs hus, Solfrid Sakkariassen, skal fortelle om den forsvunne hagen til kunstneren Edvard Munch, og prosjektet med å gjenskape den. I foredraget «På sporet av Edvard Munchs hage i Åsgårdstrand» fortelles det om da Edvard Munch kjøpte huset i Åsgårdstrand i 1898. Da overtok han samtidig en veldyrket og velfylt hage, beskrevet bl.a. som «en ren gullgruve av en velpleiet kjøkkenhage i fullt flor langt ned i jorden». Hele hagen ble gjenstand for stor oppmerksomhet fra Munch, av rent praktiske årsaker som et rikt matfat, som rekreasjon og arena for aktiviteter og, ikke minst, som motiv.  . Kr. 50,- pr. pers.

=_iso-8859-1_Q_Hus_og_hage, _=C5sg=E5rdstrand, _u.=E5._-_Copyright_Munch_Mu_= seet

 

 

Det finnes også en morsom hagequiz for hele familien! Gå på jakt etter spørsmålene blant blomster og planter. Dette er en blomsterquiz som passer for de fleste, og er utplassert rundt omkring i Haven. Og hvem vet – kanskje gjemmer det seg også sjeldne og spennende Pokémoner blant blomster og humler i Haven? Ta med mobilen og prøv da vel!

Vestfoldmuseenes nettsider.

 

image description
Back to top