En tradisjonsrik feiring – Konsert på Hallen kl 15

Toget går fra Varden i Orevika kl 13 og ved butikken står korpset. Videre går turen til Pusserstallen, der det blir appell og gratis is og eventyrstund for barna. Kl 15 står Trond Granlund på scenen i Eidsfos hall, som ligger rett ved.

Arbeidernes dag har lenge blitt markert på Eidsfoss. Naturlig tenker du kanskje, med tanke på stedets industrihistoriske arv, men det er grunn til å tro at klassebevisstheten på Eidsfoss stod spesielt sterk. Landhandelen ble organisert som et kooperativ i 1868, en radikal ide i sin samtid, og Eidsfoss spilte en viktig rolle i fagforeningshistorien og dannelsen av Det Norske Arbeiderparti, som åsted for viktige samlinger. Flere sentrale folk kom også fra Eidsfoss. Leter du etter et autentisk sted å feire arbeidernes dag? Da er Eidsfoss stedet for deg!

Felleslista Rødt/MDG arrangerer klassisk første mai-feiring. På pusserstallen er det is og appeller, og her blir også de gamle arbeiderfanene stilt for i anledning dagen. Etter det kan du oppleve Trond Granlund, som spiller arbeidersanger med bandet sitt på Eidsfos Hall. Er du ikke lokalkjent er det bare å følge skilting eller spørre seg fram.